Har du någon gång handlat via nätet har du säkert stött på termen betalningsvillkor när det är dags att betala för de varor eller tjänster du valt. Det är en term som förekommer i alla branscher och ett tips är att läsa dessa innan du betalar.

Betalningsvillkor är nämligen villkor som gäller vid betalning av en tjänst eller vara. Bland annat kan dessa innehålla information om vad som gäller vid fakturaavgift, dröjsmålsränta eller betalningstid. Det är med andra ord viktig information att ta del av som hjälper dig att bli införstådd med vad som kommer hända härnäst.

Du kan även oftast hitta vilka betalningsmetoder som är accepterade under betalningsvillkor. Ett tips är att kolla noga hur lång betalningstid företaget har då detta varierar mellan alltifrån 10 dagar upp till 30 dagar. På så sätt slipper du onödiga påminnelseavier och helt enkelt är mer påläst om vad som gäller.

  • Kunden kan oftast få en kassarabatt på 2% om fakturan betalas inom 10 dagar
  • Olika betalningstid mellan 15, 30, 60 och 90 dagar
  • Du hittar information om betalningsmetoder under termen betalningsvillkor
  • För betalningsvillkor gäller avtalsfrihet vilket ger företag fria händer
  • Information om leverans och andra villkor skall finnas med
  • Betalningsvillkor är en typ av bekräftelse för varan eller tjänsten
  • Information om dröjsmålsränta måste finnas på fakturan

Bestämma betalningsvillkor för en vara eller tjänst

BetalningsvillkorDet är som sagt företaget som bestämmer själva vilka betalningsvillkor som gäller. Sammanfattningsvis kan företaget själva bestämma hur många dagar kunden skall få på sig att betala. Oftast går det även att förhandla med företaget i fråga ifall du skulle behöva förlänga betalningstiden men detta beror på företaget.

Oftast kan du läsa vilka betalningsvillkor som gäller innan du ens skapat ett konto på hemsidan. Vanligtvis finner du villkoren längst ner på första sidan tillsammans med annan nödvändig information. Känner du dig inte bekväm med de villkor som ställs kan du helt enkelt kolla vidare efter ett annat företag.

Du kan se betalningsvillkor som ett slags kvitto då det måste stå information om leverans/returer och annan information som handlar om hantering av produkten eller tjänsten. Skulle något vara oklart efter köp av produkt eller tjänst är ett tips att kolla på betalningsvillkoren som oftast kommer med betalnings- eller bokningsbekräftelsen.

Kommunikation är viktigt

Företag måste få in betalning för att kunna driva sin verksamhet vidare och därför kan det hända att påminnelseavier skickas ut fortare än vad det gör från statliga myndigheter exempelvis. Detta är precis som nämnt innan för att företag själva kan bestämma när det har gått tillräckligt lång tid.

Oftast väljer företag att ha kortare betalningstid just för att förbättra företagets likviditet. Dock är de flesta företag måna om sina kunder och är nöjda så länge betalningen kommer in. Därför finns det en möjlighet till att både partnerna kan komma överens om samma betalningsvillkor så länge kunden kontaktar företaget och förklarar situationen.

Oftast erbjuds du olika betalningsmetoder vid köp på internet. Du kan hos många företag välja att betala via faktura vilket gör att du inte behöver betala direkt. Antingen får du fakturan elektroniskt eller så kan du få den hemskickad i pappersform. På fakturan skall betalningsvillkoren samt information om dröjsmålsränta leveransvillkor finnas.