Om du som arbetsgivare behöver anställa personer på kort tid, kan arbetsförmedlingens rekryteringsträff vara ett sätt att hitta de rätta personerna. Det fungerar ungefär som en speed-dating där arbetssökande och arbetsgivare träffas under några minuter. De arbetssökande har fått hjälp av arbetsförmedlingen att förbereda sig.Rekryteringsträff

  • Arbetsförmedlingen ordnar rekryteringsträffar för att matcha arbetsgivare och arbetssökande.
  • Dessa rekryteringsträffar kan ske på olika platser över landet eller online.
  • Arbetsförmedlingen ger de arbetssökande möjlighet att förbereda sig med färdiga cv med mera.
  • Rekryteringsträffarna ger möjlighet för arbetsgivare att träffa arbetssökande snabbt för att få en första uppfattning.
  • Anställning sker antingen på plats eller vid senare tillfälle.
  • Rekryteringsträffar är ett sätt att snabbt kunna anställa personal.
  • Företagare kan anmäla sig till träff någonstans i landet eller online på arbetsförmedlingens hemsida.

Fördelarna med en rekryteringsträff

En rekryteringsträff kan snabbt hjälpa dig att träffa flera personer som kan vara aktuella för anställning. Du får också själv möjlighet att ge en presentation av ditt företag på ett personligt och direkt sätt. Rekryteringsträffar fungerar bra om ett företag vill rekrytera personal för yrken där särskilt de personliga egenskaperna är viktiga.

Denna typ av träffar fungerar bra exempelvis för företag som ska eller precis startat upp: restauranger, industrier, åkerier, olika slags service- och vårdyrken, kultur- och mediaföretag – samt de som behöver sommarjobbare. Arbetsförmedlingen kan hjälpa företag att utan kostnad ordna och arrangera en rekryteringsträff på den ort där du är verksam.

Onlineträffar och arbetsförmedlingens insatser

Väljer du som företagare att träffa arbetssökande online är det ett bra sätt att spara tid. Är du intresserad, ska du ta kontakt med arbetsförmedlingen direkt eller anmäla intresse på hemsidan. Du kan välja om träffen ska vara öppen för alla eller för dem som arbetsförmedlingen valt ut via sin egen lista av lämpliga arbetssökande.

Det går att ha träffen i arbetsförmedlingens egna lokaler eller annanstans utan kostnad. Du träffar du alla de som söker arbete samtidigt. Du gör korta intervjuer med alla. Efteråt hjälper arbetsförmedlingen dig vidare, eller så sköter du detta på egen hand. Det finns listor på rekryteringsträffar som redan är planerade på arbetsförmedlingens hemsida.